Kunstobjecten

Pagina 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14


201: Jasper Oostland - Verbaasde Kat

Verbaasde Kat
Verbaasde Kat

Acryl op papier 12x17cm (15x20cm inclusief lijst)
2019

Jasper Oostland - Groningen (NL)
geboren 1976 - Groningen (NL)

Jasper Oostland, geboren te Groningen op 19 juni 1976, begon met studeren aan de Academie Minerva in 1994 en nam daar vijf jaar later zijn diploma in ontvangst. Jasper volgde in deze opleiding de studierichting illustratie. Tijdens deze vijf jaren veranderde zijn werk van een stripachtige stijl naar een meer realistische stijl.
http://www.jasperoostland.com

Startbod: €50,-

   Hoogste Bod: € 225,-   (in het totaal: 11 biedingen)
   door H. Wolthers op 27/10 om 19:59u


202: Paula Collewijn - Tender Hearts

Tender Hearts

Olieverfschilderij met reliëf op houten paneel (dik 1cm) afm. 65x50cm

Paula Collewijn

"Mijn naam is Paula Collewijn, geboren in 1978, het jaar van Het Paard, en autodidact Kunstenares. Het maken van de kunstwerken heb ik mijzelf aangeleerd, een mooie en interessante reis om door te maken. Kunst is een spiegeling van de ziel van de kunstenaar. Mijn specialisatie is het schilderen, tekenen en beeldhouwen van dieren en mensen.
Ik maak tekeningen en schilderijen in diverse formaten, stijlen en technieken. Bijvoorbeeld met pastel, potlood, houtskool ( zwart-wit contrasten)  sepia ( bruin-wit contrasten)  en olieverf. In olieverf maak ik zowel werken in realistische stijl maar ook expressiever werk. Ook maak ik abstract werk. Belangrijk vind ik dat het werk gaat leven en een gevoel uitstraalt. Een gevoel dat verder gaat dan een afbeelding,  een bezieling. Dat het dier herkent wordt en een connectie legt met de kijker. Bij mij staat het dier centraal en de “spirit” van het  dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn gevoelsbeleving.

Ik ben geïnspireerd door het werk van de oude grootmeesters;  waaronder Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rembrandt en Théodore Géricault. Ik geef mijn eigen “Touch” aan alle werken. Dit komt vanuit mijn hart, de bron van inspiratie.

De titel waarmee ik mijn werk omschrijf is Souls of Art, de ziel middels de vorm van Kunst vastgelegd. Mijn werk, ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een levensecht beeld, met een vacht en spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense spiegeling waar het karakter van het dier op een natuurlijke wijze uit “spreekt”.

Vaak ontvang ik mooie complimenten dat mijn werk achter de afbeelding nog meer uit te dragen heeft. Dat is waar ik voor sta, dat de portretten spreken, iets uitdragen. Dit is mijn bijdrage aan onze wereld. Uit de liefde voor dieren en het kunstenaarschap.
Paula Collewijn"
http://www.paula-collewijn.nl

Startbod: €35,-

   Hoogste Bod: € 35,-   (1 bod)
   door H. Schepers op 12/10 om 13:01u


203: Ann Tinne Vereeck - De kat en de puppies

De kat en de puppies

Olieverf op hout 81x60cm

Ann Tinne Vereeck (B)

A. Tinne Vereeck (°1964) werkt reeds sinds haar jeugd met olieverf. Haar evolutie van fijnschilder naar monumentaal kunstenaar ligt in het jarenlange onderzoek naar een artistieke oeuvre waarin dieren de hoofdrol spelen.

Ze geeft privéles en schildert graag in opdracht. Info via: vereeckanntinne@hotmail.com of
https://vereeck.exto.org/

Startbod: €40,-

   Hoogste Bod: € 75,-   (in het totaal: 4 biedingen)
   door A. Ceulemans op 27/10 om 19:58u


204: Marja Vleugel - Lang Leve Spunky

Lang Leve Spunky

Prent in Mezzotint techniek 18,5x25cm in lijst met passe partout 40x50cm
oplage 11/16 2019

Spunky wilde zich ter ere van zijn 10de verjaardag laten portretteren, volgens een oude traditie zoals een heer van stand betaamt. Voor deze bijzondere opdracht heb ik een prent in de Mezzotint techniek gemaakt. Mezzotint of zwarte kunst is een oude grafische techniek waarvoor de koperen plaat eerst wordt opgeruwd met een wiegijzer. Daarna werk je van een fluweelzwarte plaat naar het licht toe door het ruwe oppervlakte stapsgewijs weg te schrapen en te polijsten waar het wit moet zijn. Dan wordt de plaat ingeïnkt en afgedrukt op de etspers. Spunky is zeer tevreden, maar vraagt zich af of hij toch zijn hoed niet had moeten opzetten.

Marja Vleugel - Alkmaar (NL)
geboren 1959

"Ik maak grafiek en fotografeer veel. Na mijn studie grafische technieken aan de HKU ben ik werkzaam als beheerder in het Grafisch Atelier Alkmaar. Lithografie en de gum transfer techniek zijn momenteel mijn favoriete technieken. Naast landschappen, bruggen en ruïnes vind ik het ook leuk om dieren te te gebruiken als onderwerp en mijn eigen katten zijn zeer fotogeniek. Wilt u meer werk van mij zien, kijk dan op
http://www.mvleugel.exto.nl

Startbod: €25,-

   Hoogste Bod: € 25,-   (1 bod)
   door B. Molenberghs op 22/10 om 22:20u


205: Krista Steegmans - De Rode Indringer

De Rode Indringer

Olieverf op doek 50x60cm
Door Krista gemaakt nadat een rode kater op een keer door het schuifraam naar binnen glipte en bleef, zeer tot ongenoegen van haar kattin.

Krista Steegmans - Zonhoven (B)
geboren - 1966

"Mijn liefde voor mooie dingen en kunst erfde ik waarschijnlijk van mijn vader, die schilderde en een creatieve schrijnwerker was.

Voor velen staat mijn werk als militair in schril contrast met de creatieve rust die ik sinds een tiental jaren vind in de kunstacademie van Meylandt (Heusden Zolder (B)). Onlangs ben ik gestart met schilderen, terwijl mijn vorige werken vooral tekeningen waren.

Inspiratie haal ik veelal uit de natuur, dieren en vogels zijn nu eenmaal een dankbaar onderwerp, maar ik hou er ook van een portret te maken. Meerdere technieken komen hiervoor aan bod, zoals houtskool, krijt, inkt, aquarel, potlood, grafiet. Het liefst werk ik echter met pastelkrijt of pastelpotlood omdat dit medium volgens mij beter te beheersen is dan verf. Ik ben helemaal niet professioneel bezig met kunst en het hoofddoel blijft nog altijd ontspanning, maar wie het mocht interesseren kan eens een kijkje nemen in onderstaande hyperlink, waar enkele van mijn werken verzameld staan."
https://www.pinterest.com/kristasteegmans/persoonlijke-werken/

Startbod: €35,-

   Hoogste Bod: € 60,-   (in het totaal: 4 biedingen)
   door W. Perk op 23/10 om 09:05u


206: Cadeaubon - Aurely Scampi

Aurely Scampi
Aurely Scampi

Cadeaubon potloodtekening A3 formaat 297x420mm aan de hand van een aan te leveren foto
Let op: foto 1 is slechts een voorbeeld van een tekening aan de hand van de aangeleverde foto 2

Aurely Scampi (B)

"In de tekenwereld ben ik bekend als Aurely Scampi, 33 jaar en uit het Brusselse. Potloodtekeningen op basis van foto's zijn mijn handelsmerk.

Ik teken van kindsbeen af. Mijn papa, gepassioneerd door kunst en zelf tekenaar, was mijn inspiratiebron. Van mijn 16e tot mijn 22e volgde ik kunstschool. Momenteel deel ik mijn passie voor kunst en dieren ook in mijn beroepsleven. Tekenen is voor mij een vorm van persoonlijke expressie. Wat me raakt in het leven probeer ik in mijn werken tot uiting te brengen. Ik teken in zwart-wit omdat ik vooral de eigenheid en uitdrukking van een dier naar voren wil brengen en niet zijn kleur of een achtergrond.

Verdere informatie: aurely.scampi@gmail.com; http://www.facebook.com/TraitDeCrayon".
http://aurelyscampi.wixsite.com/dessin

Startbod: €25,-

   Hoogste Bod: € 25,-   (1 bod)
   door N. Van Gestel op 16/10 om 19:47u


207: Evy Van Heygen - Grijs op grijs

Grijs op grijs
Grijs op grijs

Houtskoolpotlood op Mi Teintes in zwarte lijst met zwarte passe partout 32x32cm
Referentiefoto Pixabay.com

Evy Van Heygen - Wilrijk (BE)

Tekenen heeft Evy altijd al geïnteresseerd. Ze heeft een paar jaar avondschool initiatietekenen gevolgd en oefent en experimenteert nu zelf verder. Daar ze erg veel van dieren houdt, zijn zij zeer regelmatig het onderwerp van haar werken.


Startbod: €20,-

   Hoogste Bod: € 20,-   (1 bod)
   door G. verlinden op 17/10 om 07:54u


208: Evy Van Heygen - Eye of the beholder...

Eye of the  beholder...
Eye of the  beholder...

Kleurpotlood op Pastelmat in zwarte lijst met zwarte passe partout 50x23cm
Referentiefoto Pixabay.com

Evy Van Heygen - Wilrijk (BE)

Tekenen heeft Evy altijd al geïnteresseerd. Ze heeft een paar jaar avondschool initiatietekenen gevolgd en oefent en experimenteert nu zelf verder. Daar ze erg veel van dieren houdt, zijn zij zeer regelmatig het onderwerp van haar werken.


Startbod: €25,-

   Hoogste Bod: € 80,-   (in het totaal: 9 biedingen)
   door A. GEERTS op 25/10 om 14:41u


209: Trudie Canwood - Tussen de bloemen

Tussen de bloemen

Afdruk van een schilderij van Trudie Canwood op kaart 13x18cm in lijst

Trudie Canwood - Kruger - Almere (NL)

Trudie Canwood - Kruger (Arnhem, 1961) studeerde na de middelbare school textiele vormgeving. Beroepsmatig heeft zij hier echter weinig mee gedaan. In plaats daarvan rolde zij het bedrijfsleven in. Toen zij in 2001 een periode wegens ziekte thuis kwam te zitten besloot zij een andere weg in te slaan en terug te keren naar haar creatieve wortels.

Na een vakantie op Curaçao begon Canwood in 2003 te schilderen. Gebruik makend van patronen en monochrome kleurvlakken gevangen in lijnen maakt zij vrolijke kleurrijke schilderijen, in het begin vooral geïnspireerd op haar Antilliaanse schoonmoeder en met een onmiskenbare Caribische uitstraling. Tegenwoordig schildert zij ook andere onderwerpen. Zij werkt meestal met acryl op doek, maar maakt ook gebruik van gemengde technieken. Naast kunstschilder is Canwood ook binnenhuisarchitect. Omdat zij zich interesseert voor bekende meubelontwerpen gebruikt zij deze regelmatig in haar schilderijen. Bijvoorbeeld de gestreepte bank van Joseph Hofman, een ontwerp uit 1912 of de Swan Sofa van Arne Jacobsen. Vanaf het eerste begin werd haar werk goed verkocht, aanvankelijk vooral in het Caribisch gebied. In 2006 had zij haar eerste expositie in New York. Sinds die tijd exposeert Canwood een paar keer per jaar in binnen- en buitenland en worden haar schilderijen wereldwijd verkocht. (o.a. Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne, België, Australië, Argentinië, Colombia, Antillen, Denemarken, Frankrijk, VS)

Canwood’s werk werd opgenomen in de Nederlandse Kunstgids en verschillende kunstagenda’s en wordt gebruikt als afbeelding op mokken, ansichtkaarten, placemats, etc.
https://www.trudiecanwood.com

Startbod: €10,-

   Hoogste Bod: € 10,-   (1 bod)
   door R. van de Werken op 11/10 om 20:22u


<Vorige Pagina<

>Volgende Pagina>Je bent niet aangemeld